اهمیت دانش و اطلاعات در كارآفرینی
کنجکاوی و جست و جوی دائم برای دانستن و فهمیدن انرژی نهفته در وجود اوست که از طریق بانک های مختف اطلاعاتی به آن جواب مثبت داده شده است. یک فرد کارآفرین کتاب های متنوعی مطالعه می کند و فیلم هایی با مضامین گوناگون تماشا می کند روزنامه ، اینترنت ، تجربیات دیگران و هر روش دیگری راه هایی است که برای دستیابی به اطلاعات از آن استفاده می کند. اطلاعاتی که ممکن است تا آخر عمر نیز مجبور به استفاده از آن نشود .ولی می داند می تواند آنرا به افرادی که به آن نیاز دارند منتقل کند. بنابراین خصیصه یک کارآفرین تنها جذب اطلاعات نیست بلکه انتقال دانش و اطلاعاتی که با مشقت بسیار به دست آورده می تواند برای او بسیار ارضاء کننده باشد .
مدیریت و كارآفرینی
تلاش و پشتكار خاص كارآفرینانه
نگاه كارآفرینانه ضرورتی اجتناب ناپذیر
فرصت ، ایده ، خلاقیت و نوآوری از نگاه دكتر احمدپور داریانی
آموزش كارآفرینی در دانشگاه ها : ( چهارچوبی برای برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی برنامه های كارآفرینی )
مقاله : تحلیل نقش گردشگری در توسعه ویژگی های كارآفرینانه و گرایش به كارآفرینی در بین جوانان روستایی
مقاله : توسعه كارآفرینی و دانش آموختگان
در این تحقیق با استفاده از ابزار پرسشنامه و انتخاب حجم نمونه از جامعه آماری مطبوعات كشور به بررسی تجربی میزان كارآفرینی دانش آموختگان رشته های علوم انسانی پرداخته شده است.
در پژوهش حاضر نشان داده شده است كه بین كارآفرینی و دوره های آموزشی، مهارت فردی ، انگیزه فردی ، ریسك پذیری ، نیاز به توفیق و خلاقیت رابطه معنی داری وجود دارد.
نقش خود باوری در كارآفرینی
نقش تجربه در كارآفرینی
كارآفرینان و نیاز توفیق طلبی
1 - مسئولیت شخصی برای تصمیم گیری را ترجیح می دهند
2 - مخاطره پذیری آنها متوسط است
3 - به دریافت بازخورد از نتایج تصمیمات خود توجه دارند
این حس در افرادی وجود دارد که در فعالیت های کارآفرینانه موفق می باشند . در حقیقت این نیاز افراد را تحریک می کند تا کارآفرین شوند .افرادی که انگیزه موفقیت دارند قمار باز نستند . آنان ترجیح میدهند به جای واگذاری نتیجه کار به شانس و تصادف شخصا مشکل خود را حل کنند. یکی از مشخصه های کسانی که انگیزه موفقیت دارند این است که به کسب موفقیت شخصی بیشتر از پاداش های ناشی از موفقیت توجه نشان می دهند . او از حل یک مشکل بیشتر از تشویق شدن یا پولی که به دست می آورد به هیجان می آید . پول برای او به عنوان یک مقیاس عملکرد ارزش دارد نه وسیله ای برای کسب منزلت و تامین اقتصادی. این دسته از افراد غالبا در مشاغل فروشندگی و یا درمقام صاحبان و مدیران موسسات خصوصی دیده می شوند.
كارآفرین و كارآفرینی
کارآفرین کسی است که فعالیت اقتصادی کوچک و جدیدی را پایه گذاری کند .
وجه اشتراك تعاریف كارآفرینی :
1- کارآفرینان ارزش ها را تغیر می دهند وماهیت آن را دچار تحول می کنند
2- کارآفرینان برای فعالیت خود به سرمایه نیاز دارند.مخاطره پذیرند. اما هیچگاه سرمایه گذار نیستند . آنها مخاطره ای را می پذیرند که لازمه هر فعالیت اقتصادی است
3- کسانیکه بتوانند به درستی تصمیم گیری کنند می توانند کارآفرین باشند
4- کارآفرین تغییر را مغوله ای سالم و هنجار می داند .
5- کارآفرینی یک رفتار است نه یک صفت خاص در شخصیت افراد.
آنچه یک کارآفرین را از سایر افراد متمایز می سازد یک مشخصه خاص نیست. مجموع خصایص و ویژگی ها در تعیین هویت یک کار آفرین و بروز نشانه های کارآفرینی موثر است.مجموع این نشانه هاست که سبب می شود در عرف فرهنگ کارآفرینی به شخص عنوان " کارآفرین " اطلاق شود .
برخی از محققان ، کارآفرینان را از ابعاد گسترده تر ودیدگاه های جدیدتری مورد بررسی قرار داده اند و مشخصات زیر را درباره آنها ارائه داده اند:
1- کار آفرینان در صورت لزوم قوائد وقوانین را زیر پا می گذارند
2- آنها به فرهنگ تشکر و قدردانی از پرسنل و اطرافیان خود اعتقاد دارند وآن را بکار می گیرند
3- نتیجه اعمال خود را به راحتی قبول می کنند
4- اعمال خود را با دیگران مقایسه می کنند
5- ظرفیت رویارویی با ابهام در حل مسائل را در خود بوجود می آورند
6- مدام در حال جست وجو وکسب اطلاعات اند
7- رابطه آنان با پرسنل واطرافیان اغلب دوستانه وغیر رسمی است
8- افراد قاطعی اند
9- درآنها امید به موفقیت بیشتر از ترس از شکست است
10- تمایل به کنترل سهل گیر دارند تا سخت گیر
11- آنها پرورش دهنده افکار جدید خود و دیگرانند
12- در برابر موانع و مشکلات قاطعانه تلاش و پشتکار از خود نشان می دهند
13- با حالتی جست وجو گر در حال یافتن و كشف فرصتهای جدیدند
14- با برنامه ریزی دقیق به طرف هدف تعیین شده خود حرکت می کنند
کارآفرین کسی است که :
1-یک واحد تجاری جدید را تاسیس کند
2- مدیریت عمومی یک فعالیت تجاری یا تخصیص منابع آنرا به عهده بگیرد.
3- بتواند از کالا ,فرایند ,بازار , مواد اولیه یا سازمان جدید بهره برداری تجاری کند
4- مخاطره ناشی از زیان یا شکست بالقوه ی یک واحد تجاری را که بطور غیر متعارفی زیاد است,قبول کند
5-هدف او دستیابی به سطوح بالای رشد و سود آوری در یک واحد تجاری باشد
مقاله : انگیزه توفیق طلبی ، عامل خود كنترلی و كارآفرینی
برای مدیریت موفق ، به ایجاد و حفظ محیطی نیاز است كه افراد برای دستیابی به هدفهای مشترك با یكدیگر همكاری كنند . مدیر زمانی می تواند خوب كار كند كه بداند چه چیزهایی در افراد انگیزش ایجاد می كند . شغل مدیریت ، تشخیص نیازهای كاركنان و فعال كردن این نیازها در جهت انجام كار است . یكی از نیازهای تعیین كننده رفتار انسانی نیاز به موفقیت است كه به عنوان یكی از جلوه های نیاز به خودیابی شناخته شده است. این نیاز به ترتیبی كه خواهیم دید یكی از عمده ترین ابزاری است كه انگیزش را از برون به درون انسان می كشاند و كنترل را به خود فرد منتقل می سازد. علاوه بر آن نیاز به موفقیت یكی از كلیدهای رشد اقتصادی است ، زیرا افرادی كه دل بسته انجام كارها به صورت بهتر هستند ، كارآفرینهایی فعال می شوند كه مؤسسات بازرگانی بالنده را خلق می كنند و این مؤسسات سنگ بناهای یك اقتصاد رو به توسعه را تشكیل می دهند.
مقاله : بررسی رابطه ی گرایش به كارآفرینی شركتی و عملكرد
مقاله : بررسی میزان كارآفرینی دانش آموختگان در عرصه نشریات و مطبوعات
بررسی تجربی نشان داده است كه بین ویژگی های كارآفرینی با داران بودن آموزشهای رسمی دانشگاهی، ریسك پذیری، داشتن مهارت فردی و خلاقیت رابطه معنی داری وجود دارد و در این میان سهم دانش آموختگان رشته های علوم انسانی در توسعه مطبوعات و نشریات كشور بیش از سایر دانش آموختگان در رشته های دیگر دانشگاهی بوده است .
اهمیت ایده كارآفرینانه
كارآفرینی : ایده ، نوآوری ، فرصت
مقاله : سبك كارآفرینی، ظرفیت محیط و عملكرد سازمانها
مقاله : بررسی قابلیت های كارآفرینی دانشجویان دانشگاه اصفهان
سخنانی در باب کارآفرینی
خلاصه سخنان و نکات :
اصل موفقیت كارآفرینی شامل ، همگام بودن با تغییرات جهانی ، كسب و كارگرا بودن ، بازار گرا بودن مدیریت استراتژیك ، دانایی ، نوآوری و رشد بوده و روند تغییرات اساسی در محیط عصر حاضر را ، حركت از جامعه صنعتی بسوی جامعه اطلاعاتی ، از تكنولوژی نیرو افزا به تكنولوژی دانش افزا ، از اقتصاد ملی بسوی اقتصاد جهانی و از تمركز به عدم تمركز می باشد .
نیازهای سازمانی كارآفرینان ، نیاز به در اختیار داشتن « منابع آزاد » و بدون كنترل و پاسخگویی جهت استفاده در طرحها و ایده های نو شخصی ، نیاز به اطلاعات به موقع ، موثق ، نیاز به اخذ سریع نتیجه كار و عمل خود ، نیاز به آموزش ، نیاز به سرعت عمل و نیاز به كار مفرّح دانست و كارآفرینان سازمان را عامل كاهش بوروكراسی اداری ، نوآوری و روان كننده تغییر ، تحریك و تشویق حس رقابت ، مهیا كردن عوامل تولید ، و عامل ساماندهی منابع و یكپارچگی و ارتباط بازارها می باشند .
خلاقیت عامل مهمی در كارآفرینی می باشد و خلاقیت توانایی
خلق فكرهای جدید كه این فكرها ممكن است به محصولات یا خدمات جدید نیز منجر
شوند .
كارآفرین فردی است كه فعالیت اقتصادی كوچك ، جدید و متعلق به خود را شروع می نماید او ارزشها را تغییر می دهد و ماهیت آنها را دچار تحول می نماید . كارآفرینان برای فعالیت خود به سرمایه نیاز دارند ، اما هیچگاه سرمایه گذار نیستند . آنها ریسك می پذیرند ، البته ریسكی كه لازمه هر فعالیت اقتصادی است .
تمایل به مخاطره پذیری از عوامل ریسك در امر كارآفرینی بشمار آمده و تمایل به مخاطره پذیری عبارت است از پذیرش مخاطره های معتدل كه می توانند از طریق تلاشهای شخصی مهار شوند . هنگام در نظر گرفتن هر گونه مخاطره ، دو عنصر در ایجاد این مفهوم نقش دارند ، یكی سطح درك فرد كارآفرین از مخاطره در آغاز هر فعالیت پر مخاطره و دیگری امكان احتمالی مشهود شكست در صورت ناموفق بودن آن فعالیت است .
اصل توفیق طلبی در كارآفرینی : نیاز به توفیق عبارت است از تمایل به انجام كار در استانداردهای عالی جهت موفقیت در موقعیتهای رقابتی . افراد با نیاز به توفیق بالا مایل هستند تا همواره در چالش باشند و در راه رسیدن به اهداف قابل دسترسی و همچنین نسبت به عملكرد خود به بازخورد مكرر و منظم زمانی نیاز دارند . این افراد ترجیح می دهند تا شخصا مسئولیت حل مشكلات ، تعیین اهداف و دستیابی به آنها از طریق تلاش شخصی خود را به عهده بگیرند.
تحصیلات نقش بزرگی در كارآفرینی و حتی موفقیت كارآفرینان ندارند . اكثر كارآفرینان از تحصیلات پایین برخوردار بوده اند و بیشتر آنها فاقد تحصیلات دانشگاهی هستند .
کلمه کارآفرینی در زبان ژاپنی
واژه ای کاربردی در ژاپن ( موتا - تای - نای ) :
ما ژاپنی ها ذهنمان همواره درگیر مساله حفظ و ادامه بقاست. هر روز زمین زیر پایمان به معنای واقعی کلمه به لرزه درمی آید ما زندگی هر روزمان را در این جزایر آتشفشانی با خطر همیشگی زلزله و توفان و امواج برآمده از جزر و مد اقیانوس و برف و بوران های کشنده میگذرانیم. جزایر سرزمین ما چیزی از مواد خام جز آب به دست نمی دهد و کمتر از یکچهارم خاک ما قابل زندگی یا کشت و کار است از این رو است که چیزهایی که داریم برایمان گرانبهاست. و نیز از اینرو است که یاد گرفته ایم که طبیعت و عناصر آن را حرمت بگذاریم، ذخیره کنیم، چیزها را کوچک و ریز کنیم و از تکنولوژی برای ادامه بقا و حیات یاری بگیریم.
ما ژاپنیها خودمان را مردمی عمیق در مورد مذهب نمیدانیم هر چند که ایمانی مذهبی داریم. اعتقاد ما بر این است که خدا در همه چیز وجود دارد.ما در عین حال بودایی مذهب، کنفسیوس منش، شینتو آیین و مسیحی هستیم و با این همه بسیار معتقد به اصالت عمل هستیم.ـ یکی از مهمترین مفاهیم ارزشی که از دیرباز گرامی داشتهایم واژهای است که ترجمه ساده قابل فهمی نمیتوان از آن کرد یعنی کلمه موتا تای نای که آن را میشود موتا ـ تای ـ نای تلفظ کرد این سخن مفهومی اساسی و رمزی دارد که می تواند به معرفی و شناخت سرزمین، مردم و صنعت ژاپن کمک بسیار کند.
این لفظ می رساند که هر چیز در این دنیا موهبتی است از سوی پروردگار و باید که شکر این نعمت را داشته باشیم و هرگز چیزی را بیهوده وانگذاریم و ضایع نکنیم.موتا تای نای در لغت، نامربوط و ناپرهیزگار معنی میدهد، اما در مفهوم عمیقتر، نعمت، بیحرمتی به مقدسات را میرساند.ما ژاپنیها بر این احساس و عقیدهایم که همه چیز همچون امانتی قدسی و آسمانی به ما سپرده شده و در واقع ودیعه داده شده است تا بهترین استفاده را از آن بکنیم.
ضایع کردن چیزی گناه شمرده میشود. ما کلمه موتا تای نای را برای طلب کردن چیزهای ساده مانند آب و کاغذ هم به کار میبریم. شگفت نیست که معنا و مفهومی فراتر از میانهروی و نگهداری و ذخیره ساختن است. نگاه ما ژاپنیها پدید آمده است. میدانم که این معنی در غرب و در جاهای دیگر شرق تا اندازهای نمود دارد. اما در ژاپن مفهوم خاصی را میرساند. مبارزه برای حفظ و ادامه حیات و بقا در گذر روزگار سخت و در برابر مشکلات طبیعی و نیز تلاش برای تولید محصول با حداقل مواد خام راه و رسم زندگی ژاپنیها شده است. از اینرو تلف کردن، باعث شرم و در واقع گناهی بزرگ شناخته شده است در سالیان گذشته که ژاپن یکسره از جهان بریده بود ما ناگزیر بودیم که با هر مصیبت و قهر طبیعت با وسایل و منابع خودمان مقابله کنیم.
ما از سختیها بیشتر یاد میگیریم تا از...
مقاله : ارایه چارچوب ادراكی مناسب از كارآفرینی در بخش دولتی
در این مقاله ضمن بررسی مهم ترین مبانی نظری كارآفرینی، كارآفرینی دولتی و سازمانی، الگوی اولیه ای از مبانی نظری مطالعه شده استخراج و سپس در یكی از سازمان های دولتی آزموده شد.
پژوهش حاضر با طراحی سه پرسش نامه به ترتیب به سنجش عوامل فردی، سازمانی و عناصر كارآفرینی و همچنین آزمون مدل اولیه پرداخته و تاثیر متغیرهای مستقل (عوامل فردی و سازمانی) و متغیرهای وابسته (عناصر كارآفرینی) را الگوسازی كرده است. پس از جمع آوری اطلاعات، از طریق تحلیل عاملی چرخشی با روش واریماكس و چندین بار تكرار، هشت عامل برای عوامل سازمانی، هفت عامل برای عوامل فردی و پنج عامل برای عناصر كارآفرینی به دست آمد. پس از آن با استفاده از تحلیل های رگرسیونی، بنیادی و تحلیل مسیر (علیت) الگوی اولیه آزموده و در نهایت دو الگو با تركیبی از عناصر مختلف و با ارزش های متفاوت ارایه شد. از این رو شاخص های اندازه گیری كارآفرینی و عوامل تاثیرگذار به صورت الگوی مناسب كارآفرینی همراه با یك الگوی ساختاری در مسیر تحقیق ارایه شد. نتیجه تحقیق نشان می دهد كه سازه های اصلی كارآفرینی را در میان عوامل فردی، توفیق طلبی، تعهد سازمانی، مهارت های مذاكره و اعتماد به نفس؛ و در میان عناصر كارآفرینی، خطرپذیری، رفتار اثرگذار، استقلال و تمایل به اصلاح؛ تشكیل می دهند. از مجموع عوامل تاثیرگذار عوامل سازمانی نیز عوامل مشتری مداری، ساختار منعطف، فرهنگ كاری، كنترل استراتژیك، حمایت مدیریت و سیستم پذیرش ایده در الگوی ساختاری معنی دار بوده است.
علی جهانگیری ، استادیار موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی
محمد حسن مباركی ، استادیار دانشكده كارآفرینی دانشگاه تهران
مقاله : بررسی كارآفرینی اجتماعی با رویكرد مشخصههای رفتاری
كارآفرینی شانسی نیست
بیشتر كارآفرینان نه به این
دلیل كه باهوش هستند به موفقیت رسیده اند بلكه به دلیل این است كه توانسته اند از
یك موج تغییر استفاده كنند .
انسان های كوته بین موفقیت
هایشان را به شانس و اقبال نسبت می دهند درحالیكه موفقیت به دلیل شناخت تغییرات و كشف
فرصت و به نوعی سوار شدن بر موج تغییر می باشد .
موفقیت در كارآفرینی به ایده
مربوط می شود اما ایده به تنهایی كافی نیست و مثال واضح آن میلیون ها نفر در جهان
هستند كه ایده هایی در سر دارند ولی هیچ یك به پول تبدیل نمی شوند .
راه اندازی یك كسب و كار موارد مهم زیر را شامل می
شود : استخدام كاركنان ، خرید تجهیزات و ماشین آلات ، اجاره كردن مكان ، بازاریابی
، تامین مالی ، ارتباط برقرار كردن با تامین كنندگان و ... .
كارآفرینان برای كسب و كارشان
باید از سندی مكتوب استفاده كنند كه منطبق با ادبیات كسب و كار باشد كه به آن طرح
كسب و كار یا بیزینس پلن می گویند .
محیط كسب و كار بسیار مهم است و باید بررسی شود یك رستوران با الگوی خاص برای اداره شدن در ژاپن امكان موفقیتش در انگلستان یا اروپا به همان شیوه بسیار كم است و نباید از نقش محیط و فرهنگ به سادگی گذشت . باید انعطاف پذیری داشت و به سرعت با تغییرات محیطی منطبق شد . آنها را درك و خود را بر طبق آنها اصلاح نمود .